Mielipiteitä

Liikenneympyrä -liian vaikea konsepti

31.08.2006 17.34 -

Liikennesäännöt voivat olla vaikeita ymmärtää ja vielä vaikeampia noudattaa. Jokainen ajaa joskus ylinopeutta ja vaihtaa kaistaa kieltoviivan yli. On kuitenkin jotain sääntöjä joita pitäisi pystyä noudattamaan puhuessa puhelimeen, samalla kuin ajattelee kotona odottavaa tärkeää televisio-ohjelmaa ja vaihtaessa kaistaa. Vilkun käytön jalo taito.

Vilkkukäytäntöjä:
-ikuinenvilkku: vilkku on päällä koko matkan paikasta A paikkaan B
-salamavilkku: vilkku on niin nopea että sitä ei ehdi nähdä edes hidastuskameralla
-jujuvilkku: vilku on päällä toiseen suuntaan mihin kääntyy
-hätävilkku: kun ei tiedä minne päin villkua pitää näyttää hätävilkut päälle niin menee varmasti oikein
ja tietenkin viimeisenä muttei vähäisimpänä:
-ei mitään vilkkuja

Liikenneympyrä, tuo fiksun miehen ikuinen helvetti. Miten vaikea on näyttää liikenneympyrässä vilkkua oikein? Mikään yllä luetelleuista ei ole oikein ja jos mietit miten vilkkua pitää käyttää liikenneympyrässä niin voitkin mennä takaisin autokouluun.  Yleensä se ei riitä.

Mielestäni ajokortin vaatimuksien lisäksi autolla ajamiseen pitäisi vaatia tietyn älykkyystason saavuttamista. Esimerkiksi ihmiset jotka pitävät Salatuit elämät -sarjasta eivät saisi ajaa autoa. Sarja nyt vaan on niin huono. Muitakin esimerkkejä löytyy, tupakointi pitäisi ehdottomasti kieltää autoillessa ja samoin alkoholin nauttiminen ennen ja ajon aikana. Hmm vai olikos se kielletty jo. Noh toteutuuko laki, kerro lisää.

Onneksi en aja enää aja autolla muutoin kuin tarpeen vaatiessa.


Hajotkaa liikenneympyröihin!

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Symbiatch (07.09.2006 09.21)

Ja sitten kun sattuu menemään Ruotsiin saa ilkeitä katseita kun toimii Suomen mallin mukaan. Siellä kai pitää vilkuttaa koko ajan vasemmalle ympyrässä ja vaihtaa sitten poistuessa vilkku oikealle. Tai jotain sinne päin. Inhottavaa oli ajaa kun väki katsoi vihaisesti :(

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu