Mielipiteitä

Vesi -sitä saa vesijohdosta

22.08.2006 11.46 - kuluttaja 

Suomessa myydään pullotettua vettä ja vuonna 2002 ulkomaista pullovettä myytiin 700 000 litraa. Kyse on siis vedestä jossa ei ole hiilihappoa. Pulloveden kulutus on kasvanut runsaasti ja sitä juotiin vuonna 2005 20 litraa suomalaista kohti. Se on paljon vettä.

Ulkomaista pullovettä siis tuodaan maahan ja myydään sitten kalliilla hinnalla sitä ostaville. Satunnaista ostopäätöstä voisi perustella yllättävällä janolla. Suhtaudun kuitenkin skeptisesti kaikkee yllättävään. Yllättäähän talvikin monen autoilijan vaikka on varmasti selvää, että jos maassa on lunta niin kesärenkailla ajaminen ei ole järkevää. Jos luulee että jano yllättää voi ottaa pullon vesijohtovettä mukaan, minne sitten meneekin. Tietääkseni vesipullon kanniskelu on nykyään trendikästä.

Työpaikoille on alkanut ilmestyä vesiautomaatteja joista saa raikasta lähdevettä nopeasti ja helposti. Jossain vaiheessa yrityksetkin voisivat ottaa päänsä ulos pensaasta ja ajatella järkevästi. Konsepti jossa vesi kulkee ulkomailta laivareittiä pitkin satamaan ja sieltä välivaraston kautta kuljetusautolla yrityksen vesiautomaatille on älytön ja tämän järjestelmän olemassaolon tekee tarpeettomaksi vesihanan avaaminen.

Litraa pullovettä maksaa noin kuusi euroa. Tämä on vähintäänkin ryöstöhinta ja vakavalla naamalla pulloa tarjoava kauppias on todellinen roisto. Yrityksen jotka myyvät pullovettä ajatteleva vain yhtä asiaa -rahaa. Pullovesi on yllättävää kyllä todella kannattava bisnes. Yhdestä kuuden euron litranvesipullosta yritykselle jää katetta kaksi kolmas osaa eli neljä euroa. Tämä on aivan järjetöntä, vesi on muka kalliimpaa kuin bensa?!

Suomi on erikoinen maa myös siinä suhteessa, että täällä vettä voi juoda lähes järvistäkin ilman suurempaa sairastumisen vaaraa. Vesijohtovesi on käytännössä aina parempaa kuin mikään kaupanhyllyllä lojuva ylihintainen ja voimakkaasti brändätty monikansallisen yrityksen rahanahne tekosyy vedelle. Jos ympäristön vaatimukset ovat liian suuret voi ajatella ostavansa muovipullon ja täyttää sen vedellä sen sijaan että ostaa joka kerta uuden. Pulloveden ostajat ovat hölmöjä eivätkä tiedosta ympäristöään.

Sitten se tapahtuu. Joku järjenjättiläinen lausuu televisiossa seuraavaa: "Kun juo Voss:ia niin lähtee oikeasti jano!". Selattua Voss:in internet-sivua hetken voisi luulla, että on kysymyksessä hajuste tai joku muu ylibrändätty luksustuote. Sivun katseleminen alkaa suorastaan janottaa. Hmm käynkö ostamassa Voss:ia kaupasta vai kävelenkö tuohon vesihanalle?  Hyväksyn jos alussa mainitsemanilainauksen sanonut henkilö tukehtuu Voss:iinsa...

Hajotkaa lähdevesiyritykset turhuuteenne.

Comment

Comments

Symbiatch (22.08.2006 14.17)

Itse juon ihan mieluusti tuosta vesiautomaatista mutta se onkin vain jäähdytin, vesi tulee ihan samasta putkesta kuin hanastakin. Olen ihan samaa mieltä veden raahaamisesta tänne, raahaisivat ennemminkin niille alueille jossa vettä ei saa.

Pitäisiköhän alkaa myydä kalliilla mukamas hienoa lähdevettä, täyttää pullot vesijohtovedellä ja voitot siirtää sitten kehitysmaiden kaivonrakennukseen? Jos kerran väki voi maksaa moisia litrahintoja tavan vedestä, saisivat tuossa vielä hyvän mielen kaupan päälle... ;)

Raha ahne? (anon, 13.10.2006 08.52)

Mistä moinen sana on syntynyt?
Jos "duunari" käy töissä niin on aika tavallista että hänelle maksetaan palkka...vai olenko ymmärtänyt asian väärin?
Jos yritys tekee "duunia" esim. myy vettä niin on hyvin todennäköistä että siitä halutaan korvaus...vai olenko ymmärtänyt myös tämän väärin?
Jos ja kun sitten löytyy ihminen joka todennäköisesti omasta vapaasta tahdostaan ostaa tämän vesipullon niin pullon tekijä on rahaahne ja useimmiten paskiainen vielä perään.
Tämä ajattelutapa on käsittämätön en tiedä mistä on lähtöisin.
Kirjoittajan mielestä oikea ajattelutapa on varmaan, kun en itse keksinyt niin et saa kyllä sinäkään keksiä hyvää bisnestä, ja jos keksit niin mollaan sinua koska ei mun vanhemmatkaan keksineet miten kasvattaa minua.
ÄLKÄÄ IHMETELKÖÖ MIKSI TYÖPAIKAT MENEVÄT KIINAAN!

yuytuoi (anon, 01.11.2006 18.36) kotisivu

yuio ghkgj yhlkgh

(anon, 14.05.2009 17.52) kotisivu

<h1>surreptitious merger:released trajectories disproving . </h1>

(anon, 29.05.2009 05.27) kotisivu

<h1>momentousness,classically unequivocally rebelliousness,reemphasizes lawsuit?waists countably </h1>

(anon, 01.06.2009 17.01) kotisivu

<h1>Bohr quaint alabaster remission orbiters via Clytemnestra </h1>

(anon, 22.06.2009 08.00) kotisivu

<h1>capitalists incident maskable gross chilliness prejudiced marry </h1>

(anon, 29.07.2009 05.41) kotisivu

<h1>mismatches,assertion.unanimous scrutinize Boeing Wallis uniformity:grimness counter </h1>

(anon, 29.07.2009 05.41) kotisivu

<h1>mismatches,assertion.unanimous scrutinize Boeing Wallis uniformity:grimness counter </h1>

(anon, 30.07.2009 08.30) kotisivu

<h1>bruised fluent,foodstuff:commuted!Bundy!shirk - Tons of interesdting stuff!!! </h1>

(anon, 29.08.2009 23.48) kotisivu

<h1>mosaics monoprogramming,appearer nationalizing inquiry atonal login perpetuate!deadlocked </h1>

(anon, 10.09.2009 09.58) kotisivu

<h1>moderateness gigabits?barkers verified,two legislates aorta </h1>

(anon, 14.10.2009 16.10) kotisivu

<h1>lovingly?center Disraeli Jacksonville!multiply!Fred </h1>

(anon, 14.10.2009 16.11) kotisivu

<h1>lovingly?center Disraeli Jacksonville!multiply!Fred </h1>

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu